Talonpoikaisantiikki

Talonpoikaishuonekalut 1800- ja 1900-luvun taitteesta ovat umpipuisia ja jos ne ovat kestäneet näihin päiviin, ne todennäköisesti kestävät normaali käytössä seuraavat sata vuotta. Todella vanha talonpoikaisantiikki, tässä tapauksessa 1700-luvun esineistöä alkuperäisessä kunnossa, on hankala löytää ja saada myyntiin. Jos sellaisen sattuu löytämään, sanelee kysynnän ja tarjonnan laki myös hintatason. Hinnat ovat siis korkeita. Vielä vanhemmista talonpoikaisantiikki-tavaroista ei voi kun haaveilla.

Paljon ehdittiin talonpoikaishuonekaluja tuhota lastulevykauden kukoistaessa ensimmäistä kertaa. Se vain oli muodikasta omistaa teollisesti valmistettuja huonekaluja. Sai silloin juhannuskokkokin kuivaa puuta nielläkseen. Kun kauppaan tulee perheitä kahdessa tai kolmannessa polvessa vierailemaan,on keskustelujen kestosuosikki se, kuinka pappa pisti Homelitella kaikki umpipuiset huonekalut päreiksi ja uuniin tai pellon penkkaan. No armo käy tässä tapauksessa, se oli vain sen ajan tapa.

Tavalliselle antiikin harrastajalle on kuitenkin tarjolla suhteellisen paljon 1800 ja 1900-luvun esineistöä kohtuuhintaan. On pöytiä, tuoleja, astia- ja vaatekaappeja, joita sekoittamalla uudempaan saa mielenkiintoisia tunnelmia. Lisäämällä sekaan 50 - 60 jopa 70 – luvun kalusteita ja esineitä saadaan aikaiseksi kotoisia ja näyttäviä sisustuksia. Kodin ei tarvitse muodostua tiukasti tiettyjen aikakausien mukaan, vaan kannattaa luottaa omaan silmään. Silloin kun itsestä tuntuu hyvältä ja mielekkäältä on sekoitus onnistunut.

 

Tutustu RomuRitarin talonpoikaisantiikki -tarjontaan

 

Lankkupöytä

Ruokapöytänä lankkupöytä kolmesta lankusta. Lisää kuvia lankkupöydistä täällä .

Lankkupöytä Otso kolmesta lankusta