Romuritari
Käyttäjä

Arvot ja historia

Johtotähtenämme tuotteita tehdessä on niiden kestävyys ja ajattomuus. Kun aloitimme yrityksemme antiikkikauppana, näimme paljon huonekaluja, jotka olivat kestäneet käyttöä useita vuosikymmeniä, jopa vuosisatoja. Samaa kestävyyttä kohti pyrimme, kun toteutamme asiakkaiden toivehuonekaluja moderneihin koteihin. 
Yrityksemme Romuritari syntyi noin 15 vuotta. Mutta yritys ei ole kapinoiva teini, vaan itsensä hyvin tunteva ja tiedostava nuori, jolla on vielä paljon elämää edessä, mutta sopivasti oppivuosia jo takanakin.

Olemme kontiolahtelainen perheyritys, jonka ohjaimissa toimivat Marko ja Katri. Verstaamme sijaitsee Kontiolahden Lehmossa ja voit tulla tutustumaan tuotteisiimme ja vaikka suunnittelemaan huonekalun myös paikan päälle. Läheisesti mukana toiminnassa on myös samalla kylällä toimiva metallipaja, jossa huonekalujemme metalliosat tekee huipputaitava, pitkän linjan metallimies Jari. Metalliosien maalaamo toimii myös naapurissamme ja heilläkin oma ala on huipusti hallussa.

Aloitimme toimintamme vuonna 2007 antiikilla, josta yrityksen nimikin juontaa juurensa. Alusta lähtien korjasimme ja tuunasimme paljon vanhoja huonekaluja. Vuonna 2010 syntyi asiakkaan toiveiden mukaan ensimmäinen lankkupöytä, kun sopivaa vanhaa ei löytynyt mistään ja siitä lähtien olemme tehneet huonekaluja asiakkaillemme. Pääosassa ovat olleet lankkupöydät ja niitä teemme edelleen paljon. Mutta olemme tehneet paljon muutakin…tuoleja, penkkejä, kaappeja, lipastoja, yöpöytiä, sänkyjä, sohvia, sermejä, kylttejä, ovia….

Vanhoja huonekaluja kunnostaessa tuli usein mieleen, miten hienoa on, että esim. pöytä, jota oli käytetty jo 100-200 vuotta, oli edelleen käyttökelpoinen huonekalu: pienellä ehostuksella se kelpasi hyvin moderniinkin kotiin ja tulisi hyvällä huolenpidolla kestämään käyttöä seuraavienkin sukupolvien yli. Tätä ajatusta olemme vaalineet myös uusia huonekaluja tehdessämme: kestävyyttä ja ajattomuutta. Käytämme materiaaleina massiivipuuta ja metallia, joita voi aina tarvittaessa hioa ja käsitellä uudelleen ja uudelleen.

Käyttämämme puu tulee pääasiassa perinteikkäästä suomalaisesta puutavaraliikkeestä, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1947. Jukalle puu on pyhää ja sen arvoa tulee kunnioittaa. Jukka tietää puulajeista kaiken tarvittavan ja vähän enemmänkin. Hän huomioi puun valinnassa asiakkaan toiveet mm. lankkujen rouheuden, leveyden ja värisävyn suhteen.

Pyrimme käyttämään koko puun, niin ettei mitään mene hukkaan. Pienemmistä puukappaleista syntyy esim. jakkaroita, tarjoilualustoja, leikkuulautoja, puukylttejä tai vaikkapa avaimen periä. Muutenkin suosimme kierrätystä ja ekologisutta ja esim. huonekalujen pakkaamiseen hyödynnämme osin kierrätyspahvia.

Parasta palautetta työstämme on se, kun asiakkaat tilaavat meiltä uudestaan ja ovat tyytyväisiä työmme jälkeen. Oli mahtava hetki, kun kymmenen vuotta sitten kotiinsa pöydän tilannut asiakas tilasi meiltä äskettäin myös mökille ruokapöydän ja oli edelleen tyytyväinen siihen kodin pöytään. Ihanaa on myös, kun saamme tehdä uniikkeja huonekaluja, jotka asiakas on itse suunnitellut haaveiden mukaan ja toteuttamamme yksilö täyttää odotukset. Ja oli sekin aika liikuttava hetki, kun se ensimmäinen asiakkaamme laittoi kuvan juhlista, joissa kattausten alla loisti hyväkuntoisena se ensimmäinen tekemämme lankkupöytä.

Ensimmäinen tekemämme lankkupöytä.


Ja viesteihisi vastailee yleensä Katri.
usermenuarrow-up-circlearrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram