RomuritariHoivatuoli Solju
Käyttäjä

Hoivatuoli Solju – asukkaan ja ammattilaisen arvoinen

Tuoli on sängyn ohella tärkein huonekalu – asuipa ihminen sitten kotona tai hoivakodissa. Hoivatuoli Solju on suunniteltu hoivaa tarvitseville, joiden hyvä arki rakentuu turvallisuudesta, päiviä rytmittävästä toimeliaisuudesta ja asuinympäristön esteettisyydestä.

Soljun suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitu myös hoiva-alan ammattilaiset, joille työturvallisuus ja päivittäisten askareiden sujuvoittaminen on tärkeää. Aikaa jää olennaiseen – asukkaiden hoivasta ja hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Solju on suunniteltu Varakoti Varpusen hoivan ammattilaisten kanssa yhteistyössä. Varpusessa Soljut ovat jo päivittäisessä käytössä ja  olemme käyneet kuvaamassa tuoleja asukkaiden arjessa.

Yksi tuoli, monta toiminnallisuutta

Hoivatuoli Solju on hoivakodin arjessa oikea monitoimituoli. Sen avulla asukas pääsee siirtymään hoitajan avustuksella esimerkiksi sängystä suoraan ruokailutilaan pöydän ääreen, yhteiseen oleskelutilaan tai kylpyhuoneeseen. Turvallinen ja toiminnallinen Solju on kokonaistaloudellinen ratkaisu sekä hoivakodeille että myös yksityisille hoivatuolin tarvitsijoille.

Solju edustaa hoivatuolien uutta sukupolvea – ainutlaatuista turvallisuutta, toiminnallisuutta ja muotoilun oivaltavuutta. Soljun suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota turvallisuuteen ja kunkin asukkaan henkilökohtaisiin tarpeisiin.

Esteettisyys on osa hoivaa

Muotoilussa on huomioitu esteettisyys, jonka läpileikkaava vaikutus hoivan tuloksiin on jo tunnistettu ja tunnustettu. Esteettisyys on tärkeä osa niin asukkaiden kuin henkilökunnankin hyvinvointia ja viihtymistä. Hoivatuoli Soljun on muotoillut palkittu ja arvostettu teollinen muotoilija Heikki Koivurova, joka paneutui suunnittelutyöhön koko sydämellään.

Myös tuolien värit ja niihin sointuvat huppukankaat on valittu sisustuksen ammattilaisten tarkalla silmällä. Värikonseptista vastaa sisustusarkkitehtitoimisto Muodoste. 

Suomessa suunniteltu ja valmistettu

Soljun suunnittelussa ja toteutuksessa arvoja ovat myös materiaalien ja valmistustekniikan eettisyys sekä kierrätettävyys. Suomessa suunniteltu ja valmistettu hoivatuoli Solju on kestävä ja taloudellinen valinta – inhimillisen asumisen, turvallisuuden ja toiminnallisuuden mahdollistaja.
Hoivatuoli Soljun rungon tuotanto tapahtuu Inora Oy:ssä Iisalmessa. Inoralla on yli 60 vuoden kokemus muovituotteiden alihankintavalmistuksesta eri toimialoille, kuten rakentamiseen ja teollisuuteen. Iisalmelaisen perheyhtiö valmistamissa tuotteissa yhdistyvät laatu, turvallisuus, ympäristön hyvinvointi, taloudellisuus ja asiakastyytyväisyys.

Soljulle on myönnetty vuonna 2024 suomalainen patentti. Se on siis osoittanut tuovansa jotain uutta ja keksinnöllistä hoivakalusteisiin. Olemme hakeneet Soljulle myös kansainvälistä patenttia. 

Ota yhteyttä projektimyyntiimme


usermenuarrow-up-circlearrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram